OVIS upptaktsmöte säsongen 2021/22

Vi kom ett femtiotal operaälskare från Malmö, Lund, Helsingborg och orterna däremellan och samlades i den varma sensommarkvällen på Annebergsgården för att delta i OVIS upptaktsmöte säsongen 2021/2022. Vi hade ju knappt sett varandra sedan det senaste upptaktsmötet ett år tidigare, så återseendets glädje var både synbar och hörbar när vi bänkade oss för en god kopp kaffe med ostkaka.

Kristina Holmqvist redogjorde för planerade aktiviteter och lockade med operabesök i Köpenhamn, resa till Hamburg, En Midsommarnattsdröm på Malmö Opera och mycket mera. Skulle detta verkligen bli av eller skulle vi luttrade musikälskare bli besvikna än en gång?

Besvikna blev vi i vart fall inte på den underhållning som bjöds. Joakim Larsson, baryton och pristagare i OVIS-rösten och dessutom Tegstamstipendiat samt pianisten Markus Kvint bjöd på ett varierat och intressant program med temat ”Barytonen sjunger om kvinnan.”  Programmet innehöll nummer från Faust, Don Pasquale, Don Giovanni, Figaros Bröllop, Tannhäuser och Glada Änkan samt som extranummer Bergmanden av Emil Sjögren med text av Henrik Ibsen. Hela programmet framfördes på ett utomordentligt sätt med stor musikalitet, känsla och humor. Vi fick njuta av två verkligt fullfjädrade artister, som uppenbarligen älskade att äntligen få uppträda inför en ”analog”, närvarande publik.

Styrkta till kropp och själ begav vi oss hemåt upplivade av den underbara musiken. Luften var fortfarande ljum, men ändå fanns det kalla tvivlet där. Vi hade ju fått uppleva så många besvikelser, så många förhoppningar som inte hade infriats. Skulle vi drabbas än en gång? Men så kom beskedet bara några dagar senare.  Sverige slopar alla restriktioner! Konsertsalar och operahus kan fyllas utan begränsningar igen! Äntligen, äntligen återgår livet till något som liknar det normala. Eller? Nej, den HÄR gången är det på riktigt!

Av Mats Natt och Dag