Medlemsbrev, januari 2024

Styrelsen önskar er alla en god fortsättning på 2024. Förhoppningsvis stabiliseras tillvaron under det kommande året. Turligt nog har vi ett gemensamt intresse för sång och musik och det är sannerligen en källa till glädje som ger kraft och inspiration.

Vi står utan föreläsningslokal för de tre första månaderna. Det beror på ett renoveringsarbete på Dammfrigården. Styrelsen söker febrilt efter lämplig plats att boka in oss på.

OVIS-kalendern

Januari

Måndag 29 kl.19  Jan Mark föreläser om Drot och marsk. Jörgen Oldbring är digitalt ansvarig. Lokal meddelas senare. Inträde 50 kronor, kontant eller med swish. Fika ingår.

________________________________________________________________________________________________

Februari

Fredag 02 kl.19.30 hör vi ”Drot och marsk på Köpenhamnsoperan, nya scenen.

Annons finns i Medlemsbrev, oktober. OVIS biljetter är slutsålda. Kontaktperson: Maj Ekman / 070-62 76 301

Måndag 12 kl.19. Mats Natt och Dag föreläser om ”Madame Butterfly” och för det tekniska svarar Jörgen Oldbring. Lokalfrågan är ännu inte löst.

Måndag den 19 kl.19  OVIS årsmöte 2024. Plats: Tuppen. Vi bjuder på kaffe/te och kaka.

Söndag 25 kl. 15  Besök på Köpenhamnsoperan och ”Madame Butterfly”. OVIS biljetter är slutsålda. Kontaktperson: Maj Ekman / 070-62 76 301.

Måndag 26 kl.19  Mats Natt och Dag föreläser om Turandot och Jörgen Oldbring är tekniskt ansvarig. Återkommer med lokalfrågan.

________________________________________________________________________________________________

Mars

Söndag 03 kl. 16  Vi hör ”Turandot” på Malmö Opera. OVIS biljetter är slutsålda.

Kontaktperson: Kristina Holmqvist / 070-595 18 51.

Ulrika Nettelbladt ber att få uppskjuta sin da capoföreläsning av sitt senaste, uppskattade framträdande. Hon återkommer i april. Detta på grund av renoveringen på Dammfrigården. ________________________________________________________________________________________________

Nytt år innebär att det för våra medlemmar är dags att lösa nytt medlemskap i OVIS.

Vår kassör, Christina Heintz, står beredd att ta emot inbetalningarna och skickar ut ert medlemskort som ett bevis för insättningen. Kostnaden på 250 kronor är oförändrad enligt beslut på årsmötet 2023.

Insättning på OVIS bankgiro  958-5944 eller swish till nummer 123 365 2666.

Välkomna som medlem 2024!

Repris på annons

Söndagen den 14 april kl. 15.00 hör vi ”Ariadne på Naxos” av Richard Strauss på

Köpenhamnsoperan, nya scenen. Speltid: 2 tim. och 45 min. inkl. 1 paus.

Avresa kl. 13.30 från P-platsen bakom Malmö Opera. Hemresa kl.18.05 med hemkomst kl. 18.45.

Kostnad för resa och operabiljett 1820 kronor. Anmäl dig genom att sätta in avgiften på

OVIS bankgiro 958-5944 eller swisha nummer 123 365 2666.

Senaste inbetalningsdag är torsdagen 12 februari. Kontaktperson: Maj Ekman / 070-62 76 301

Richard Strauss arbetade gemensamt med librettisten Hugo von Hofmannsthal på ett efterspel till Molières ”Borgaren som adelsman”. Han lade till ytterligare teatermusik och dans. Dock blev den 6 timmar långa föreställningen 1912 inte någon framgång. Strauss och Hofmannsthal skapade därför en ramhandling där Theseus och den sörjande Ariadne ingår. Operan är en blandning av allvar och Comedia dell´Arte. Uruppförande i Wien 1916.

Den 26 maj har OVIS biljetter till Tristan och Isolde av Wagner på Köpenhamnsoperan. Skriv in dagen i er kalender. Det är en föreställning som bör ses. Återkommer med annons.

Påminner om resan till Oslo & Göteborg. Om någon saknar information och gärna vill läsa om resan och eventuellt anmäla sig, ber jag er maila till   info@ovis.nu

Jag skickar då åter BK Travel Solutions program för resan. OVIS kontaktperson: Kristina Holmqvist / 070-595 18 51

Åter dags för stipendieutdelning ur Torsten Tegstams fond. Styrelsen tar gärna emot förslag till stipendiat för år 2024.

Vid årsmötet i februari har OVIS som tradition att dela ut ett stipendium på 10 000 kronor ur Torsten Tegstams fond för sångare verksamma i Skåne. Stipendiet delas ut för utbildning till begåvade opera-, romans- och oratoriesångare. Viktigt är den skånska anknytningen.

OVIS styrelse utser en lämplig kandidat bland de förslag som har inkommit från medlemmar och ledamöter.Tänk till och maila in ett eller flera förslag. Vi vet att flera av OVIS medlemmar regelbundet närvarar vid Musikhögskolans konserter, vid julkonserter m.m.Hör av dig och motivera gärna ditt / dina val av den / de sångare du anser uppfylla kraven för Tegstamstipendiet.

Vinnare 2022, Josef Zetterberg Pihl

Vinnare 2023. Elsa-Maija Helminen

Styrelsen ser fram emot att ta del av era förslag till stipendiemottagare.

________________________________________________________________________________________________

Nu har vi några ganska så dryga månader framför oss med allt vad det kan innebära, gråmulet  och regnigt, isande kall nord-nordisk vinter – ja, scenarierna är många. Med hjälp av själslig spis av musik och sång ska vi säkert klara av den resterande vinter.

På grund av den olösta lokalfrågan ber jag er att vara noggranna med kontroll av våra digitala påminnelser. Det kan bli så att frågor måste lösas med kort varsel. Ni som inte är uppkopplade digitalt får gärna höra av er på telefon om det är något ni önskar närvara vid eller något som ni tycker verkar oklart.

Styrelsen ser fram emot att träffa er alla och ta del av gemensamma upplevelser och berikande diskussioner.

Önskar er en fortsatt skön vintermånad!

Med vänlig hälsning,

Kristina Holmqvist