Medlemsbrev, december 2021

OVIS-medlemmar,

en eloge till er alla för engagemanget i de aktiviteter som styrelsen har erbjudit sedan restriktionerna släpptes. Arbetet med vinterns och vårens program pågår med bokningar och beställningar. Den 1 november besökte Nils-Göran Olve OVIS och föreläste då om ”Svenska radiooperetter”. Under två timmar presenterade han en lång rad av kända och okända operetter och sångare. Det utmynnade i en ovanlig och intressant resa. Nils-Göran återkommer under våren.

OVIS-rösten med provsjungning inför juryn och med final dagen efter genomfördes den 7 – 8 november. Sex av de nio sångarna gick till final. Till vinnare av OVIS-rösten utsåg juryn Mathilda Bryngelsson, mezzosopran, och Publikens pris gick till sopranen Ella Morin.

 Vid Orfeus-festen ersattes de två vinnarna av ett par andra duktiga finalister, Josef Zetterberg Pihl, baryton, och sopranen Linnea Norden-back. Båda bidrog med ett variationsrikt, väl utvalt program och deras röster till ackompanjemang av Elena Jordan på piano, kunde till publikens förnöjelse avnjutas vid tre olika tillfällen under kvällen.

Ett försenat 40-årsjubileum firades denna kväll med mycket personliga tal av hedersordföranden Ingemar Olander och heders-medlemmarna Söran Nielzén och Richard Bark. Vår enda kvinnliga hedersmedlem, Ingrid Winberg bidrog med ett trevligt minne från OVIS 5-årsjubileum 1985. Ingrid svarar även för tidningsurklippet sist i detta brev. Alla deras inslag fram till dags dato berörde på djupet. Clas Sköld tog oss med på en roande, muntlig promenad i Wien och dess omgivningar.  Fraser ur kända sånger smög sig in då och då och den härliga basrösten nådde ut med lätthet. Traditionsenligt avslutades kvällen med utlottning av CD-skivor och musiklitteratur.

Nästa programpunkt är den 29 november kl.19.00 då vi träffas på Dammfri-gården för att lyssna på Bo Rydnerts föreläsning om Ragnarök. Buss 8 mot Hyllie alt. buss 1mot Elinegård stannar båda vid Dammfri. OVIS bjuder på kall och varm dryck med tilltugg.

Bos annonsering av kvällens program – Ragnarök: nedslag före, under, om och omkring operan samt musik under 112 år. För tekniken svarar Jörgen Oldbring.

Som kalendern visar beger vi oss den 12 december norröver till Göteborgs-Operan för att höra Ragnarök, den fjärde och sista delen av Nibelungens ring. Avresa kl. 9.30 från parkeringen bakom Malmö Opera. Biljetterna är slutsålda.

Maskeradbalen den 22 januari på Operan i Köpenhamn är slutsåld.

Med en tidningsartikel sparad av vår hedersledamot Ingrid Winberg dröjer sig jubileumskänslan för OVIS kvar ytterligare någon vecka. Artikeln handlar om bildandet av OVIS 1980 och kan säkert vara av intresse och dessutom väcka minnen till livs för dem som var på plats.Tack, Ingrid!

Styrelsen önskar er alla fina decemberdagar och En riktigt GOD JUL!

Kristina