Medlemsbrev maj, 2022

Kära medlemmar!

Nu har vi sjungit in våren och kan njuta av ljusa morgnar och kvällar samt en underbart vacker natur. Vi har emellertid ytterligare några programpunkter att se fram emot och att glädjas åt.

Lördagen den 7 maj får vi åter möta Erik Graune och uppleva hans så omtyckta seminarium, denna gång med rubriken ”Den romantiska primadonnan – men även den romantiska operahjälten”, ett stycke utvecklingshistoria om könsroller i operan från Monteverdi till Verdi. Frukost kl. 9:00-10.00 och avslut kl. 17.00. Vi förskjuter tiden för lunch till kl. 12.30 för att få ett längre förmiddagspass. Erik Graunes seminarium skulle ägt rum i februari detta år, men det lömska lilla viruset spelade oss åter ett spratt. 2023 gör vi ett nytt försök i februari.

Söndagen den 15 maj ser vi säsongens balett på den gamle Scene i Köpenhamn,  Don Quijote, en i baletthistorien odödlig klassiker som bygger på Miguel de Cervantes roman med samma namn, en ”uppfinning” av den moderna västerländska romanen. Historien är dråplig och så är förmodligen även baletten men med ett djup och dubbla bottnar. Avresa kl. 13.30 från P-platsen bakom Malmö Opera. Speltid: 2 timmar 45 minuter, 3 akter och 2 pauser. I Don Quijote möter vi det unga förälskade paret Kitri och Baril som måste kämpa en hård kamp för att få varandra. Dansas av solodansarna Jonathan Chmelensky och Holly Dorger.

Tisdagen den 16 augusti beger vi oss till Varberg för att uppleva deras sommaropera  ”Don Giovanni”. Först besöker vi Laxhuset i Heberg där vi avnjuter en god måltid. Anmälningarna håller på att strömma in och är du intresserad av att följa med på utflykten är det säkrast att omgående skicka in anmälningsavgiften. Resa, biljett och huvudrätt med ett glas vin, dessert och kaffe kostar 1195 kronor. Väljer du bort vinet och dricker lättdryck kostar det 1085 kronor. Dagen blir lång med avresa kl. 12.00 och hemkomst ca kl. 01.00.

Anmäl dig genom att sätta in vald summa på OVIS bankgiro 958-5944 eller swisha nummer 123 365 2666. Beställningen måste bekräftas i början av maj – så skynda! Närmare information kommer i Medlemsbrev juni / juli.

Vår kassör, Maria Frigyesi, påminner om inbetalningen av medlemsavgiften på 250 kronor.Det har nu gått fyra månader av 2022 och vi börjar närma oss deadline för inbetalning av årsavgiften. Dessutom skingras vi under sommaren och det är skönt att få de flesta bankärendena avslutade innan eventuella sommarresor.

Styrelsen hoppas på att få behålla er alla som medlemmar så att vi tillsammans kan uppleva de aktiviteter vi erbjuder. Vi gör vårt yttersta för att i OVIS skapa attraktiva program och genom att deltaga ger ni medlemmar oss inspiration och kraft att fortsätta vårt styrelsearbete.

Avgiften sätts in på OVIS bankgiro 958-5944 eller med swish till 123 365 2666

Extra utskick kommer i vanlig ordning att göras vid behov.

Goda idéer och tankar är alltid välkomna även klagomål, gärna i kombination med goda förslag. Detta ger oss möjlighet att förbättra OVIS verksamhet.

Önskar er alla en ljuvlig maj månad!

Bästa hälsningar

Kristina Holmqvist